Виготовлення святкової посудини
12 лютого в різновіковій групі було проведено комбіноване заняття з витиготовлення святкової посудини
Мета.
- Поглиблювати знання дітей про гончарство: особливості праці гончаря; різні види гончарних виробів: глечиками, мисками, макітрами, горщиками, горнятами.
- Активізувати словник дітей професійною лексикою.
- Використовуючи інноваційні технології: ТРВЗ (друдли), «Сендплей», розвивати у дітей логічне і абстрактне мислення, зв’язне мовлення, пам’ять, увагу, фантазію.
- Продовжувати формувати у дітей уявлення про кількісну та порядкову лічбу в межах 4. Закріпити знання про геометричні фігури за допомогою логічних блоків Дьєнеша, порівнювати їх та групувати за різними ознаками. Закріплювати навички розміщення предметів (ліворуч, праворуч, між. попереду).
- Продовжувати вчити дітей створювати інтелектуальні карти, як цілісну картину пізнавальних дій навколо ключового поняття, моделювати, уміти розмірковувати, робити висновки.
- Виховувати повагу до людей праці, бажання допомагати одне одному, естетичний смак, охайність у роботі.
Коментарi