Літнє оздоровлення дітей

Відповідно до Закону України „Про дошкільну освіту” (ст.19), Положення про дошкільний навчальний заклад,в ДНЗ проведено літнє оздоровлення, за цей період оздоровлено 40 дошкільнят.

Літо є найсприятливішим періодом для зміцнення здоров’я, загартування та всебічного розвитку дітей. Оздоровлення дітей у літній період – складова частина роботи дошкільного закладу, тому колективом нашого дитсадка прикладено максимум зусиль для того, щоб дитяче дозвілля у цей період було змістовним, веселим та цікавим. Протягом оздоровчого періоду перед дошкільним закладом поставлено важливу мету – створити умови для забезпечення оздоровлення, збереження життя дітей та подальшого формування їхньої життєвої компетентності. З огляду на це всі працівники дошкільного закладу спрямували свої зусилля на розв’язання важливих завдань. Зокрема:

  • дотримуватися розпорядку дня, враховуючи чергування фізичних та психічних навантажень і відпочинку, забезпечувати максимальне перебування на свіжому повітрі, відповідну тривалість сну для дітей відповідної вікової категорії;
  • проводити санітарно-гігієнічні процедури, дотримуючись санітарно-гігієнічних норм;
  • забезпечувати достатню рухову активність дітей впродовж дня;
  • організовувати збалансоване, збагачене вітамінами харчування та раціональний питний режим.

Освітні завдання:

  • узагальнювати, закріплювати та розширювати уявлення про навколишній світ та самих себе;
  • удосконалювати набуті впродовж навчального року вміння та навички;
  • збагачувати практичний досвід дітей через залучення до різних видів специфічної дитячої діяльності – ігрової, рухової, пізнавальної, художньої, комунікативно-мовленнєвої, пошуково-дослідницької, трудової.

Дошкільним закладом заздалегідь проведено необхідну підготовчу роботу до початку оздоровлення дітей. Сформовано робочу комісію з представників колективу закладу, нею здійснено огляд приміщень та території з метою перевірки створення безпечних умов перебування дітей в дошкільному закладі протягом оздоровчого періоду.

Протягом травня здійснено благоустрій всієї підпорядкованої дошкільному закладу території, частково відремонтовано та пофарбовано наявне ігрове та фізкультурно-спортивне обладнання на дитячих майданчиках усіх вікових груп, проведено генеральне прибирання всіх групових кімнат та службових приміщень.

На виробничій нараді з усіма працівниками дитсадка обговорено питання щодо дотримання санітарно-гігієнічного режиму в закладі протягом оздоровчого періоду, виконання інструкції з безпеки життєдіяльності дітей, здійснення контролю за недопущенням випадків дитячого травматизму та харчових отруєнь. Проведено планові інструктажі з охорони праці, техніки безпеки, пожежної безпеки з усіма категоріями працівників закладу. Медичною сестрою проведено консультування колективу з питань надання першої долікарняної допомоги постраждалим при виникненні нещасних випадків, ознайомлено всіх з пам’ятками щодо запобігання отруєнь отруйними грибами, ягодами, педпрацівникам надано рекомендації щодо організації загартування дітей влітку, проведення лікувально-профілактичних та оздоровчих заходів з дітьми в режимі дня.

На літній період дошкільний заклад переведено на літній режим роботи: навчально-виховний процес розвантажено, перевага надавалася заняттям художньо-естетичного, мовленнєвого, еколого-природничого, валеологічного та фізкультурно – оздоровчого напрямку; забезпечувався активний руховий режим дітей протягом дня; посилено роботу щодо проведення фізкультурно – оздоровчих та лікувально-профілактичних заходів; раціон харчування дітей збагачено вітамінами за рахунок щоденного вживання свіжих фруктів, соків.

Проведення літнього оздоровлення в нашому дитсадку підпорядковане окремому плану роботи, яким передбачено розв’язання навчально-виховних завдань, що досягалося організацією змістовної діяльності дітей. Даний план включає в себе такі структурні підрозділи:

  • методична робота з кадрами;
  • організаційно-педагогічна робота;
  • робота методичного кабінету;
  • робота медичної служби;
  • адміністративно - господарська діяльність;
  • вивчення стану оздоровлення та організації життєдіяльності дітей влітку.

Чітко виважені, продумані заходи плану дали змогу забезпечити систематичну, раціональну й ефективну роботу всіх підрозділів і служб дошкільного закладу, поетапно реалізовувати освітні завдання літнього оздоровчого періоду.Літо – найкраща пора, щоб розпочати рішучі дії задля зміцнення здоров’я дітей, тому планом визначено систему фізкультурно-оздоровчих заходів та заходів щодо загартування та зміцнення здоров’я дітей протягом літнього періоду.При перспективному та календарному плануванні роботи вихователів взято до уваги інструктивно-методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України. Організація освітньої та виховної роботи з дітьми кожної вікової групи регламентувалася чітким розподілом різноманітних форм роботи з дітьми, які підпорядковувалися конкретизованому розкладу занять.

Літо для наших малюків розпочалося традиційною участю в районній спартакіаді до Дня захисту дитини. На даних змаганнях представляла наш садочок команда групи старшого дошкільного віку. Хлопчики й дівчатка завзято брали участь в естафеті з бігу, бігові на 30 метрів, стрибали, якнайдалі метали м’ячик. І як результат,- перемога – 1 місце, грамота, а в додачу ще й іграшки. Цього дня малюки мали можливість ще й гарно відпочити, адже по закінченню змагань вони прийняли участь у конкурсі малюнків на асфальті та отримали солдощі, з задоволенням перглянули концертну програму.

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.